Asumispalvelut

Sininauha tarjoaa päihteetöntä, tuettua palveluasumista päihdekuntoutujille. Tämä tarkoittaa sitä, että asukkaiden tulee olla omatoimisia ja pystyä hoitamaan asioitaan kohtuullisen itsenäisesti. Moniammatillinen henkilökuntamme auttaa ja tukee asukkaita erilaisissa asioissa. Jokaiselle tehdään asumisen alkuaikana kuntoutumissuunnitelma. Tavoitteena on asiakkaan elämänhallinnan lisääntyminen ja omaan asuntoon muuttaminen. Henkilökuntamme avustaa oman asunnon hankinnassa kun poismuutto on ajankohtaista.

Yhdistyksellä on samassa kiinteistössä kaksi erityyppistä asumisyksikköä: yhteisö- ja tukiasumisyksikkö. Asukkaille tehdään vuokrasopimukset, ja asumisen kustannuksiin haetaan Kelasta asumistukea.

Yhteisöasumisyksikkö tarjoaa kaksi kuuden hengen ryhmäkotia, joissa toteutetaan tiivistä yhteisöasumista. Jokaisella asukkaalla on oma huone kylpy- ja WC-tiloineen, keittiö jaetaan kuuden asukkaan kesken.

Tukiasumisyksikössä on 11 paikkaa ja se on tarkoitettu toipumisessa pidemmällä oleville. Tukiasumisyksikkö mahdollistaa itsenäisen elämisen tuetussa ympäristössä. Tukiasumisasunnot ovat yksiöitä omalla keittiöllä.

Sininauhaan muutetaan aina ensin yhteisöasumisyksikköön. Tästä on mahdollisuus siirtyä tukiasumisasuntoihin asumaan.

Sininauhaan haetaan omalla asuntohakemuksella. Hakemuksen voi hakea Sininauhasta tai tulostaa itse alla olevasta linkistä. Lisäksi asukkaaksi hakevan tulee toimittaa ARA -hakemus. Toimitathan hakemuksen Sininauhaan, kaikki asukkaaksi tulevat haastatellaan.

Sininauhan asuntohakemus »

ARA-asuntohakemus »

Asukkailta kerätyn asumispalvelun laatu-kyselyn tulokset, 2017Sininauhan toimitalo on kodinomainen ja toiminta asiakaslähtöistä.

Päivitetty 6.6.2018    © 2013 - 2018 Porin Sininauha & Dynamic Solutions